Χρόνος ανάγνωσης:

Μέσα στο σπίτι: On line Διαιτολογικές Συνεδρίες

Μαρία Ζερβού
Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Συγγραφέας
Master Practitioner on Eating Disorders

Είμαι δίπλα σου και εξ’ αποστάσεως για να σου δώσω τις λύσεις, τώρα που είσαι «Μέσα στο σπίτι»!

Πιθανές σου σκέψεις

Πιθανόν να έχεις κάνει κι εσύ κάποια από τις παρακάτω σκέψεις…

  • Ποιος μπορεί να επικεντρωθεί στους στόχους διατροφής, όταν ο κόσμος καταρρέει;
  • Ποιος θα μπορούσε να σε κατηγορήσει που θες να φας ως μέσο εκτόνωσης για το άγχος που βιώνεις εδώ και εβδομάδες;

Κι όμως, ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία για αλλαγή, ΤΩΡΑ είναι η στιγμή που πρέπει να με εμπιστευτείς περισσότερο από κάθε άλλη φορά και να οργανωθείς σωστά!

Ποιο ήταν πάντα το εμπόδιο;

Θα σου κάνω μία σύντομη ερώτηση, ποιο είναι αυτό το εμπόδιο που σε είχε κρατήσει μακριά από το να κάνεις πρόοδο στο παρελθόν; Ήσουν πολύ απασχολημένος/η, από το ένα deadline στο επόμενο, με υπερβολική πίεση. Ελάχιστος χρόνος να αφιερώσεις σε εσένα, πόσο μάλλον σε ένα «στρατηγικό πλάνο» για τη διατροφή σου.

Αυτό το πρωτοφανές σύνολο περιστάσεων που ζούμε προσφέρει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία!

Πότε λοιπόν θα έχεις χρόνο να επιβραδύνεις και να παρατηρείς τις σκέψεις σου, τις αποφάσεις σου; ΤΩΡΑ!

Πώς γίνονται οι Online Συνεδρίες;

Οι εξ’αποστάσεως συνεδρίες ακολουθούν τη λογική και τη μεθοδολογία των συνεδριών δια ζώσης. Η επικοινωνία πραγματοποιείται με τη χρήση του διαδικτύου (skypeviberhangoutwhatsApp & email).

Πρώτη Συνεδρία

Στην πρώτη συνεδρία ξεκινάμε με:

  • λήψη Ιατρικού & Διαιτολογικού Ιστορικού – εάν μάλιστα έχεις κάνει αιματολογικές εξετάσεις (εντός 6μήνου) θα είναι χρήσιμο να μου τις στείλεις,
  • ορίζουμε μαζί τη στοχοθεσία σου,
  • ξεκινάμε τη διατροφική εκπαίδευση και
  • λαμβάνεις ένα 7ήμερο εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο.

Επόμενες Συνεδρίες

Σε κάθε επόμενη συνεδρία γίνεται ανασκόπηση των προηγούμενων ημερών και εστιάζουμε στις δυσκολίες που πιθανόν αντιμετώπισες, ενώ λαμβάνεις ένα νέο διατροφικό πλάνο και συνεχίζεις τη διατροφική σου εκπαίδευση.

Πόσο συχνά θα τα λέμε;

Τις συνεδρίες μας τις επαναλαμβάνουμε στη συχνότητα που θα ορίσουμε βάση της δικής σου διαθεσιμότητας και των στόχων που μαζί θα θέσουμε και θα θέλεις να πετύχεις.

Πως γίνονται οι μετρήσεις;

Οι μετρήσεις σε μια συνεδρία από απόσταση δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί, αφού υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να παρακολουθούμε την πορεία σου:

  1. Η τακτική ζύγιση σε μια οικιακή ζυγαριά και η καταγραφή της ένδειξής του βάρους είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.
  2. Επιπλέον, έπειτα από δική μου καθοδήγηση, μπορείς να μετρήσεις με μία μεζούρα συγκεκριμένα σημεία και να καταγράψεις και πάλι τις ενδείξεις.

Ποια η αποτελεσματικότητα της On line συνεδρίας;;

Η αποτελεσματικότητα με τις δια ζώσης συνεδρίες είναι η ίδια, αφού ο στόχος μου είναι να αλλάξουμε μαζί τις διατροφικές σου συνήθειες, να λύσουμε τις απορίες σου και να απομακρύνουμε τα εμπόδια.

Ειδικά ΣΗΜΕΡΑ που βρίσκεσαι πολλές περισσότερες ώρες στο σπίτι, με πιο εύκολη πρόσβαση στα ντουλάπια της κουζίνας και το διαρκές τσιμπολόγημα.  Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι «Μπορείς να βγεις από την περίοδο αυτή που διανύουμε με καλύτερη διατροφική συμπεριφορά συγκριτικά με την DAY 1»;

Ποιο είναι το κόστος της εξ΄αποστάσεως συνεδρίας;

Επειδή είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε τρομάζει το «αύριο» σε πολλά επίπεδα, ένα από αυτά και το οικονομικό, για όλη την περίοδο που θα διαρκέσουν τα μέτρα της πολιτείας θα λάβεις την έκπτωση 20% που ισχύει για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες όπως οι άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές.

Επικοινώνησε μαζί μου για τα ειδικά εκπτωτικά πακέτα που τρέχουν στο τηλέφωνο 210 7561853 και ηλεκτρονικά στο email info@zervoumaria.gr.

Μείνε σπίτι, αλλά μείνε ο εαυτός σου!

Μαρία Ζερβού

H Μαρία Ζερβού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον επαγγελματική εξειδίκευση (Master Practitioner) στις διατροφικές διαταραχές. Διατηρεί αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στο Λουτράκι και συνεργασία με διαιτολογικό γραφείο στην Αθήνα.